Wild spotten

Wild spotten is mijn specialiteit.
Ik weet goed waar je de wilde dieren in ons dichtbevolkte landje kan spotten. Vaak dichterbij dan je denkt. Spannend blijft het altijd, je weet nooit wanneer en waar er iets wegschiet, of mooi blijft poseren zoals deze reegeit.

Reeën weet ik te vinden in de buurt van Breda. Voor wilde zwijnen of herten moet je een stukje rijden naar de Veluwe of het Leenderbos. De schemering is de beste tijd om herten, zwijnen of reeën te spotten. De Veluwe is in het voorjaar fantástisch als er jonge zwijntjes rondrennen.
Zeehonden kan ook overdag, in Zeeland, als het tenminste lekker zonnig weer is.
Voor damherten kan je beste naar de duinen, wie weet loop je dan ook zomaar ’n vos tegen ’t lijf.

Met wild weet je nooit zeker of het ook écht lukt om te zien waar je je zinnen op hebt gezet, maar spannend is het altijd. Zachtjes en bedachtzaam lopen, spieden om je heen, en vergeet ook niet om je oren goed te spitsen. Sporen zie je altijd wel, grote pootafdrukken in het zand, omgewroete bermen of afgeschuurde haren aan een boomstam.

In Afrika heb je de ‘big five’ (olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard). Maar is het niet fantástisch om een zeehond, ree, zwijn, hert of bever in ons eigen Nederland in het wild te zien?

Ik organiseer het graag voor je, kleinschalig en op maat gemaakt.
Maar kijk ook bij ‘nieuws’ voor actuele tochten waarbij je je los kan inschrijven.