Mijn Blog

Het is  voorjaar, dat is al weer goed te merken. De natuur is fris en fruitig weer tot leven gekomen. Ik ga in samenwerking met Boerderij Wolfslaar een ‘kleine beestjestocht’ organiseren in de Natuurtuin.

Zondag 22 mei a.s. gaan we spieden en speuren en zijn we lekker buiten in de natuur.

De tocht is van 10.30 uur tot 12.00 uur. Erg leuk voor jonge onderzoekers vanaf circa 4 jaar.

Kijk maar ‘ns goed om je heen, til maar ‘ns oude tak van de grond en haal maar ‘ns een schepnetje door ‘t water. Overal zijn kleine kriebelbeestjes. Soms zien er een beetje spannend uit, maar het valt allemaal wel mee hoor. Ze zijn vooral grappig en nuttig.

lieveersbeestje mier luis


Kleine diertjes werken soms samen, zoals deze mieren, die de bladluis beschermen tegen het hongerige lieveheersbeestje. In ruil daarvoor krijgen de mieren ‘suikerwater’ van de luizen. Apart hé.

We zoeken op de grond, en dan het liefst onder een oude boomtak.
Moet je ‘ns kijken wat daar allemaal onder vandaan kruipt. Torretjes, wormen, pissebedden. Die bodemdiertjes doen nuttig werk, want ze ruimen de resten van het hout en dode planten op.

KIKKERVISJE

Ook in het water wemelt het van de kleine beestjes. In het voorjaar zijn er vast en zeker kikkervisjes en misschien zien we baby-salamandertjes
Wist je dat een kikkervisje eerst met kieuwen onder water ademt en daarna longen krijgt en boven water moet zijn om te kunnen ademen?

Wil je een keer mee struinen door De Natuurtuin van Boerderij Wolfslaar en meer te zien en te horen krijgen over de kleine kruipende en vliegende beestjes en met een schepnetje zien wat je boven water haalt? Dat kan. Ik vind het leuk als je meegaat!

Het kost 7 euro per kind en 2 euro per volwassen begeleider. Na afloop krijgen de kinderen wat te drinken. Er gaan maximaal 13 kinderen mee op de excursie. Dus als je graag meewil is het handig om bijtijds te reserveren.
Aanmelden via info@puurbuitenzijn.nl