Kinderfeestjes

PUUR BUITEN ZIJN WERKT CONFORM DE RIVM RICHTLIJNEN:

We gebruiken ons gezonde verstand en volgen de volgende maatregelen op, om verspreiding van het corona
virus tegen te gaan:

• Nies en hoest in uw elleboog
• Volwassenen houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
• Was uw handen regelmatig met zeep
• Bij verkoudheid of griepklachten blijft u thuis
• Ik vind het leuk om iedereen weer te zien, maar we schudden geen handen

 

Visfeestje (tot en met 12 jaar):

Ik heb al veel kinderen meegeholpen om hun eerste visjes te vangen, waaronder mijn eigen dochters.
Je weet dat er van alles zwemt, maar je kan het niet zien. Als je dobber ondergaat is het altijd een spannend moment. Er zit een visje aan, maar kan je ‘m ook vangen?

IMG_7656

Lijkt het je leuk om dat een keer met vriendjes of vriendinnetjes mee te maken? Ik weet bijna zeker dat ik ervoor kan zorgen dat  het iedereen wel lukt om een visje te vangen.

Een visfeestje met maximaal 10 kinderen duurt circa 1,5 uur (vistijd) en wordt altijd in de buurt van Breda gehouden (maximaal een half uurtje rijden). Je hoeft nergens voor te zorgen, alle materialen zijn aanwezig. Ouders mogen er gerust bij blijven, of een handje meehelpen als ze dat leuk vinden. Bij het feestje inbegrepen zijn een zakje knabbels en wat te drinken. De jarige krijgt een kadootje van me. Het feestje kost 125 euro (maximaal 10 kinderen).

 

 

Kleine Beestjes Feestje (april t/m oktober) ism Boerderij Wolfslaar en ism Recreatieboerderij Johan en Caroline:

In De Natuurtuin van Boerderij Wolfslaar zijn heel veel kleine, nuttige, grappige, soms een beetje enge, maar ook mooie kriebeldiertjes.
KIKKERVISJEIMG_8345 (2)
Vlindertjes fladderen rond, tussen de blaadjes op de grond leven pissebedjes en wormen en wat er in het water allemaal rondzwemt? Je mag zelf met een schepnetje gaan scheppen, misschien komt er wel een salamandertje boven water. Superleuk, leerzaam en lekker buiten voor kinderen vanaf 4 jaar..
Het feestje duurt 1,5 uur en ik heb na afloop wat te knabbelen en te drinken voor de kinderen. De prijs is 80 euro, maximaal 10 kinderen.

Dit feestje is ook te reserveren bij Recreatieboerderij Johan en Caroline in Wagenberg als onderdeel van een totaalfeestje. Meer info in het linkje:
https://www.johanencaroline.nl/kriebelbeestjes-kinderfeestje

 

 

Wildsafari Ulvenhoute Bos (ism Boerderij Wolfslaar):

Met je vriendjes of vriendinnetjes spieden en speuren naar wild (reeën) in de bossen vlakbij Breda! Kinderen vinden het maar wat leuk om heel stil te speuren en te sluipen door het bos. Misschien zie je wat voor je langs schieten of hoor je plots een takje kraken. Spannend, verrassend en origineel is het zeker om zo’n wildfeestje te hebben in de ochtend- of avondschemering. Leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar.

IMG_1028
Het feestje duurt 1,5 uur en ik heb na afloop wat te knabbelen en te drinken voor de kinderen. De prijs is 80 euro, maximaal 10 kinderen.

 

Nootje Krak! Kinderfeestje ism Recreatieboerderij Johan en Caroline:
Speur- en puzzeltocht op het terrein van de boerderij, kraak jij de code van de schatkist?

Het Nootje Krak! kinderfeestje is een origineel feestje. Lekker buiten in de natuur waarbij kinderen samen op zoek gaan naar de schatkist. Onderweg krijgen jij en je vriendjes en vriendinnetjes opdrachtjes en vragen om te beantwoorden en spelenderwijs leer je zo nog wat over de natuur.

Jullie gaan samen met mij op pad. Onderweg krijg je telkens eenvoudige vragen of opdrachten die met de boerderij en de natuur te maken hebben. Als jullie de vraag juist beantwoorden of de opdracht goed uitvoeren, mag de jarige de walnoot met ’n hamer kraken: Nootje Krak! In de noot zit ’n briefje verstopt met de volgende route aanwijzing of opdracht. De vragen gaan bijvoorbeeld over vogeltjes, we komen een vossenhol tegen (spannend!), wat zou een mol eten? en wat is dat voor een gekke drol? (een uilenbal).
Uiteindelijk, als alle vragen goed beantwoord zijn, is er nog de schatkist. Met een cijferslot! Maar met al het knappe gepuzzel en nu alle nootjes gekraakt zijn krijgen jullie natuurlijk als beloning de code en kunnen ze ook het slot van de schatkist kraken. En daarin zit voor iedereen ’n kleine verrassing!
Het feestje is te reserveren bij Recreatieboerderij Johan en Caroline in Wagenberg als onderdeel van een totaalfeestje.

Meer info in het linkje: https://johanencaroline.nl/nootje-krak-kinderfeestje/

 

Uilenfeestje Ballen Pluizen ism Boerderij Wolfslaar  

Uilen zijn prachtige vogels, die wel een muisje lusten. Die slikken ze in een keer door. En spugen alle restjes haar en botjes in een grote bal uit.

IMG_6895 IMG_6903

Het is leuk en leerzaam om naar verhaaltjes over uilen te luisteren, maar het is natuurlijk supergrappig om zelf de botjes, kaakjes en schedeltjes uit zo’n uilenbal te peuteren en er een schilderijtje van te maken en dat krijgt iedereen natuurlijk mee naar huis. Leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar.
Ook dit feestje duurt 1,5 uur en ik heb na afloop van het feestje wat te knabbelen en te drinken voor de kinderen. De kosten zijn 80 euro, maximaal 10 kinderen.