Mijn Blog

In de zomer van 2016 organiseer ik in samenwerking met Boerderij Wolfslaar ‘kleine beestjestochten’ in de Natuurtuin.

Kijk maar ‘ns goed om je heen, til maar ‘ns oude tak van de grond en haal maar ‘ns een schepnetje door ’t water. Overal zijn kleine kriebelbeestjes. Soms zien er een beetje vies of eng uit, maar het valt allemaal wel mee hoor. Ze zijn vooral nuttig.

Op zondag 24 juli is de eerste tocht. Leuk en interessant voor kinderen van circa 4 tot 10 jaar. In augustus en september volgt nog een aantal tochten.

lieveersbeestje mier luis
Kleine diertjes werken soms samen, zoals deze mieren, die de bladluis beschermen tegen het hongerige lieveheersbeestje. In ruil daarvoor krijgen de mieren ‘suikerwater’ van de luizen. Apart hé.

Heb je wel ‘ns een dode boomtak omgerold? Moet je ‘ns kijken wat daar allemaal onder vandaan kruipt. Torretjes, wormen, pissebedden. Die bodemdiertjes doen nuttig werk, want ze ruimen de resten van het hout en dode planten op.

Ook in het water wemelt met van de kleine beestjes. Waterkevertjes, watervlooien, maar ook salamandertjes en kikkervisjes die in de zomer uitgegroeid zijn tot miniatuurkikkertjes.
Baby-salamandertjes hebben  hun kieuwen aan de buitenkant, kijk maar  op de foto.

slamader larven

Wil je een keer mee struinen door De Natuurtuin van Boerderij Wolfslaar en meer te zien en te horen krijgen over de kleine beestjes en met een schepnetje zien wat je boven water haalt? Dat kan. Ik vind het leuk als je meegaat!

P1150898
Foto door Astrid van Steen

Op zondag 24 juli van 10.30 uur tot 12.00 uur
Op woensdag 24 augustus van 14.00 uur tot 15.30 uur
Op zondag 4 september van 10.30 uur tot 12.00 uur
En voorlopig de laatste op zondag 18 september van 10.30 uur tot 12.00 uur

 

Het kost 6 euro per kind. Een begeleider mag ook best mee (2 euro p.p.). Je krijgt na afloop een pakje fris.

Maximaal 15 kinderen, dus wees er snel bij!

Inschrijven kan via het contactformulier op de website of rechtstreeks per mail naar info@puurbuitenzijn.nl