Mijn Blog

De winter en het vroege voorjaar zijn de beste jaargetijden om gericht op zoek te gaan naar reeën. Dan leven ze in kleine groepjes en zijn ze simpelweg gemakkelijker te zien, omdat er geen blaadjes aan de bomen zitten.
IMG_3395
Met name in de schemering is de kans groot om ze te zien te krijgen, want dan zijn ze op zoek naar voedsel en is het lekker rustig in het bos.

De laatste weken zie ik ze heel vaak. Soms rennen ze voor je langs, maar soms ook moet je heel goed om je heen kijken en goed weten waar je op moet letten. Soms ook zie je ze niet, dat is jammer, maar het spieden en sluipen is al een onvergetelijk avontuur op zich.

Omdat het nu ook nog ‘ns lekker lenteweer gaat worden organiseer ik komend weekend twee excursies. Zéker een must als je (bijna) nooit een ree hebt gezien, maar ook leuk als je een ‘anders dan andere’ tocht wil maken en uitleg van een bevlogen gids wil krijgen. Of als je je kinderen wat van de natuur mee wil geven.

Vrijdag 6 maart a.s. organiseer ik een avondexcursie om 18.00 uur.
Zondag 8 maart a.s. organiseer ik een ochtendexcursie om 07.00 uur.

Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de wintervogels die we tegenkomen, misschien horen we wel een bosuil roepen of zien we trommelende spechten tegen een boom geplakt, en héél misschien komen we zelfs nog een vos tegen!
Terug op de parkeerplaats krijg je koffie of thee (ochtend) of een borrel of een frisje (avond).

Kosten € 10,00 per volwassene, € 7,50 per kind (jonger dan 16 jr).
Duur ongeveer 1 uur.

Aanmelden kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol en ik houd de groepjes klein. Na aanmelding krijg je exacte informatie over waar we verzamelen (op 10 minuutjes rijden van Breda). Ik heb er zin in!