Mijn Blog

Ik had gisteren een visfeestje! Een paar weken terug was iemand uit Geertruidenberg via het web bij mij terecht gekomen omdat ze wel ‘ns wat anders dan anders wilde voor het feestje van haar jarige Jesse. Jesse wilde vissen.
Ik heb vorige week flink wat stekken afgestruind van Lage Zwaluwe via Hooge Zwaluwe en Terheijden terug naar Breda. De kids moeten de ruimte hebben, het water moet niet vol staan met waterplanten, maar vooral: er moet wel wat gevangen worden.

Ik had al week of 6 niet meer gevist ivm het gesloten roofvisseizoen, dus moest echt even zoeken. Het haventje waar voorntjes in de winter zitten was helemaal dichtgegroeid. Het prachtige Gat van den Ham in Lage Zwaluwe lag er mooi bij, maar de vis was nog niet naar het ondiepe gekomen. Weer een ander water leverde weliswaar een visje op, maar daar kon je met geen mogelijkheid met 10 kids vissen.
Oef, ik kreeg het toch een beetje benauwd. Het was nog te koud misschien, dan hebben de vissen geen honger.

In mijn zoektocht kwam ik terecht in De Hoge Vught, daar had ik vorig jaar in de zomer en in het najaar goed gevangen. Al vlot had ik een paar keer beet en ook daadwerkelijk een paar visjes gevangen. Dat werd de stek voor het kinderfeestje.

Gisteren was het feestje:
9 kids stonden te trappelen toen ik de hengels uitdeelde. Jesse was 11 geworden, zijn zusje van 9 mocht ook mee, voor de rest jongens van 11 en 2 meisjes van 11. Als snel ving een meisje een voorn, en weer een. Toen ving een ander meisje een voorn en het eerste meisje alweer één. Ik besefte me dat het bij de mannen wel erg rustig was, de moeder van Jesse had dat ook door. Het werd kluitje vissen met allemaal dobbertjes op één vierkante meter, precies daar waar de vissen naar boven waren gekomen. Dat wordt draden uit elkaar halen, dacht ik nog, maar nee hoor. De kids konden heel behoorlijk vissen.
IMG_7654

Meisje 1 ving een baars, tegen het bruggetje aan. ‘Waar er één zit….’ zei ik nog. Binnen no time viste iedereen half onder de brug. Tsja, dat zou ik ook doen. Af en toe werd er nog een visje gevangen, ook door de jongens, maar het ging niet zo vlot meer. Dobbertjes dansten in het wateroppervlakte maar de vissen kwamen niet naar boven.
De jarige Jesse werd wat onrustig. Aan het einde van de vissessie besloot ik een oude truc uit te halen. Eendjes voeren, dan morsen er kruimels en dat trekt visjes aan. En ja hoor, ook Jesse scoorde z’n vis!
IMG_7656

Geslaagd feestje, de kids, mama en opa Jan met verhalen uit ‘de oude doos’ dik tevreden. Chippie, drankje, groepsfoto. Iedereen blij en ik ook!
foto visfeestje