Mijn Blog

Hoe ging ’t de vorige keer, een korte impressie:
Afgelopen weekend wederom met een clubje op de Veluwe geweest. Deze keer alleen volwassenen. Er zaten ervaren spotters tussen met Afrika ervaringen. Ze hoopten naast een mooie wandeling, vooral zwijnen te spotten. Die hadden sommigen nog nooit gezien. Ik was vast van plan hun wensen te vervullen.
DSC_4942bDSC_4934b

Deze tijd van het jaar is helemaal leuk, omdat er van die kleine biggetjes in hun gestreepte pyjama rondscharrelen. Ik weet waar ze zo ongeveer zitten, dus die toplocaties had ik voor de vroege schemering bewaard. Dan is de kans het grootste dat ze op pad gaan. Eerst heb ik mijn gasten begeleid op een prachtige tocht over het glooiende uitgestrekte heidegebied met zingende veldleeuweriken en mooie vergezichten. De tocht doe ik in rustig tempo met alle tijd om af en toe even stil te staan om door de verrekijker te turen of om even te kletsen. Ondertussen bij het naderen van de bebossing en het langzaam invallen van de duisternis bouwt de spanning op. Spiedend gingen we daarna over kleine bospaadjes gericht op zoek! Dat is al een belevenis op zich. Op een hotspot zagen we twee reeën nog net wegrennen en wat later een edelhert aan de bosrand. Op de zwijnen moest ik deze keer even wachten, en mijn gasten dus ook. Wat later in de schemering zagen we er 6 met streepjesbiggetjes rondbanjeren. Mijn gasten in jubelstemming en ik uitermate tevreden. Kort daarna was het op de laatste hotspot helemaal raak. Weer zwijnen én een aantal reeën die zich goed lieten zien. Weer een geslaagde tocht en blije gasten. De borrel, het frisje en de thee smaakten daarna helemaal goed.

Wil je ook een keer mee? Dat kán, wie weet hoe de tocht dan weer verloopt.

Wanneer: Komende zaterdag, 18 april a.s., organiseer ik een tocht.
Hoe laat: Van 17.30 uur tot 21.00 uur.
Waar: Op de Veluwe in de buurt van Apeldoorn
Wat kost ‘t: 25 euro per persoon, 20 euro voor ’n kind jonger dan 16 jaar
Wat krijg je: ’n prachtige wandeling van circa 10 km, een spannende spiedende struintocht, hopelijk mooi wild (de kans is erg groot) en na afloop een borrel, thee of frisje.

Je kan je inschrijven via info@puurbuitenzijn.nl of via het reactieformulier van de website. Laat je dan even weten met hoeveel personen je wil komen? Ik hou de groepen klein, dus wees er snel bij. Na je inschrijving neem ik contact met je op voor verdere informatie.
Ik heb er zin in!