Mijn Blog

Nieuwe uilenexcursie op woensdag 17 februari a.s.

IMG_6901

De Vogelbescherming zegt over deze uil: Ransuilen zijn bijzonder onopvallend en worden dan ook zelden gezien.

Ik weet een plek waar ze zitten en goed te zien zijn. Op slechts een kwartiertje rijden van Breda. Het zijn er ruim 20 en ze hebben zich over een paar bomen verspreid. Het leuke is, dat als je wat rondscharrelt bij die bomen je ook de braakballen met botjes van muizen kan vinden. Ik vond dat als klein kind met biologie al zo fascinerend, superleuk om dat te onderzoeken. Wil je dit zelf ook zien en beleven, lees dan verder.

IMG_6895

Ik ben nu een aantal keer geweest. Ze zitten er nog steeds en ze laten zich goed fotograferen. Adembenemend mooi is het moment dat ze uitvliegen, hun grote vleugels spreiden en geruisloos de schemering invliegen. Dat is iets wat je echt een keer moet maken.
Wonesdagmiddag, 17 februari a.s. organiseer ik om 17.30 uur een excursie naar deze mysterieuze vogels. Ik ben er zeker van dat de uilen te zien zijn (anders krijg je gewoon je excursiegeld terug). Leuk voor vogelliefhebbers, fotografen en kinderen.
Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de wintervogels die we tegenkomen, en héél misschien komen we op de terugweg in de schemering wel een vos of ree tegen!
Terug op de parkeerplaats krijg je een borrel of een frisje.

Kosten € 7,50 per volwassene, € 5,00 per kind (jonger dan 16 jr).
Duur ongeveer 1 (ruim) uur.

Aanmelden kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol. Na aanmelding krijg je exacte informatie over waar we verzamelen. Ik heb er zin in!