Mijn Blog

IMG_1028

Een nieuw wildseizoen staat voor de deur. In samenwerking met Boerderij Wolfslaar hebben we een aantal nieuwe excursies gepland om gericht op zoek te gaan naar reeën. De excursie is op 10 minuutjes rijden van de kinderboerderij in een mooi en rustig bosgebied.
Reeën kunnen het hele jaar gezien worden, maar het prettige van najaar, winter en het vroege voorjaar is dat er geen bladeren aan de bomen zitten en je dus beter zicht hebt.

Met name in de schemering is de kans groot om reeën te zien te krijgen, want dan zijn ze op zoek naar voedsel en is het lekker rustig in het bos.

Soms rennen ze voor je langs, maar soms ook moet je heel goed om je heen kijken en goed weten waar je op moet letten. Je moet vooral je zintuigen heel erg aan zetten.
Heel soms zie je ze niet, dat is erg jammer, maar het spieden en sluipen is al een onvergetelijk avontuur op zich.

Als je nog (bijna) nooit een ree hebt gezien, of als je een ‘anders dan andere’ tocht wil maken en uitleg van een bevlogen gids wil krijgen, of als je je kinderen wat van de natuur mee wil geven is dit een leuke tocht. Vanaf een jaar of 6 kunnen de kinderen mee. De tocht zelf gaat heel erg op het gemakje en is circa 3 km.

Wanner en hoe laat:


Op vrijdag 3 januari van 15.00 uur tot 16.45 uur (volgeboekt)
Op zondag 26 januari van 15.30 uur tot 17.15 uur (volgeboekt)
Op zondag 16 februari van 16.00 uur tot 17.45 uur (volgeboekt)
Op zondag 29 maart van 18.15 uur tot 20.00 uur

We verzamelen bij de ingang / het hek van Boerderij Wolfslaar  (Wolfslaardreeef 95 Breda), daar start ik met wat uitleg en daarna met de auto hup naar het bos.

Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de vogels die we tegenkomen, misschien horen we wel een bosuil roepen of zien we trommelende spechten tegen een boom geplakt, en héél misschien komen we zelfs nog een vos tegen!

Kosten € 10,00 per persoon, hierbij is een consumptie achteraf in het bos (borreltje / frisje)  inbegrepen.

Inschrijven kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol en ik houd de groepjes klein. Ik heb er zin in!

Mocht je deze data niet kunnen, neem ook dan gerust contact met me op, dan kunnen we misschien een extra tocht inplannen.