Mijn Blog

Vanaf 25 oktober organiseer ik in samenwerking met Bezoekerscentrum Wolfslaar Breda en Het Tuinhuis van Charlotte een aantal excursies waarbij we gericht op zoek gaan naar reeën. De excursies zijn op 10 minuutjes rijden van de kinderboerderij.
Het najaar, winter en het vroege voorjaar zijn de beste jaargetijden om gericht op zoek te gaan naar reeën. Dan leven ze in kleine groepjes en zijn ze simpelweg gemakkelijker te zien, omdat er geen blaadjes aan de bomen zitten.
IMG_7155
Met name in de schemering is de kans groot om reeën te zien te krijgen, want dan zijn ze op zoek naar voedsel en is het lekker rustig in het bos.

Soms rennen ze voor je langs, maar soms ook moet je heel goed om je heen kijken en goed weten waar je op moet letten. Heel soms zie je ze niet, dat is erg jammer, maar het spieden en sluipen is al een onvergetelijk avontuur op zich.

Als je nog (bijna) nooit een ree hebt gezien, of als je een ‘anders dan andere’ tocht wil maken en uitleg van een bevlogen gids wil krijgen, of als je je kinderen wat van de natuur mee wil geven is dit een leuke tocht.

Op zondag 13 december is een nieuwe excursie gepland. We verzamelen dan om 15.00 uur bij Boerderij Wolfslaar in het Tuinhuis van Charlotte (Wolfslaardreeef 95 Breda)

Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de wintervogels die we tegenkomen, misschien horen we wel een bosuil roepen of zien we trommelende spechten tegen een boom geplakt, en héél misschien komen we zelfs nog een vos tegen!

Kosten € 12,00 per persoon, hierbij is een consumptie (koffie, thee of fris) inbegrepen.

Inschrijven kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol en ik houd de groepjes klein. Ik heb er zin in!

Mocht je deze data niet kunnen, neem ook dan gerust contact met me op, dan kunnen we misschien een extra tocht inplannen.