Mijn Blog

IMG_1028

Op 3 november a.s. is in samenwerking met Boerderij Wolfslaar een nieuwe excursie gepland om gericht op zoek te gaan naar reeën. De excursie is op 10 minuutjes rijden van de kinderboerderij in een mooi en rustig bosgebied.
Reeën kunnen het hele jaar gezien worden, maar het prettige van najaar, winter en het vroege voorjaar is dat er geen bladeren aan de bomen zitten en je dus beter zicht hebt.

Met name in de schemering is de kans groot om reeën te zien te krijgen, want dan zijn ze op zoek naar voedsel en is het lekker rustig in het bos.

Soms rennen ze voor je langs, maar soms ook moet je heel goed om je heen kijken en goed weten waar je op moet letten. Je moet vooral je zintuigen heel erg aan zetten.
Heel soms zie je ze niet, dat is erg jammer, maar het spieden en sluipen is al een onvergetelijk avontuur op zich.

Als je nog (bijna) nooit een ree hebt gezien, of als je een ‘anders dan andere’ tocht wil maken en uitleg van een bevlogen gids wil krijgen, of als je je kinderen wat van de natuur mee wil geven is dit een leuke tocht. Vanaf een jaar of 6 kunnen de kinderen mee. De tocht zelf gaat heel erg op het gemakje en is circa 3 km.

Op zondag 3 november a.s. verzamelen we om 15.45 uur bij de ingang / het hek van Boerderij Wolfslaar  Wolfslaardreeef 95 Breda), daar start ik met wat uitleg en daarna met de auto hup naar het bos. De excursie om 17.30 uur afgelopen.

Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de vogels die we tegenkomen, misschien horen we wel een bosuil roepen of zien we trommelende spechten tegen een boom geplakt, en héél misschien komen we zelfs nog een vos tegen!

Kosten € 10,00 per persoon, hierbij is een consumptie achteraf in het bos (borreltje / frisje)  inbegrepen.

Inschrijven kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol en ik houd de groepjes klein. Ik heb er zin in!

Mocht je deze datum niet kunnen, neem ook dan gerust contact met me op, dan kunnen we misschien een extra tocht inplannen.