Mijn Blog

IMG_6903

De Vogelbescherming zegt over deze uil: Ransuilen zijn bijzonder onopvallend en worden dan ook zelden gezien.
Vanwege het succes van de eerste excursie organiseer ik komend weekend nog 2 excursies.

Vrienden van me hebben kort geleden een hele bubs ransuilen bij elkaar gezien. Ze hebben me uitgelegd waar ik ze kon vinden. Met het nodige zoekwerk en wat heen en weer bellen toen ik er natabene vlakbij was  heb ik het kleine natuurwonder ontdekt. Ik heb ze niet geteld, maar het waren er meer dan 10 over 3 bomen verspreid. En dat op een kwartiertje rijden van Breda! Het leuke is, dat als je wat rondscharrelt bij die bomen je ook de braakballen met botjes van muizen kan vinden. Ik vond dat als klein kind met biologie al zo fascinerend, en nu heb ik het eindelijk zelf kunnen onderzoeken. Wil je dit zelf ook zien en beleven, lees dan verder.

 

IMG_6895

 

Ondertussen ben ik zelf een paar keer terug geweest en ik heb dit prachtige zeldzame verschijnsel met een clubje enthousiaste gasten mogen delen. Tijdens de zonsondergang vliegen de uilen uit, kippenvel. Het weer wordt weer goed, dus ga ik 2 nieuwe excursies organiseren.

Vrijdag 16 januari en zondag 18 januari organiseer ik om 16.30 uur een excursie naar deze prachtiger vogels in Boswachterij Dorst. Ik ben er zeker van dat de uilen te zien zijn (anders krijg je gewoon je excursiegeld terug). Leuk voor vogelliefhebbers, fotografen en kinderen. Onderweg in het bos krijg je uiteraard ook uitleg over de wintervogels die we tegenkomen, en héél misschien komen we op de terugweg in de schemering wel een vos of ree tegen! Terug op de parkeerplaats krijg je een borrel of een frisje.

Kosten € 7,50 per volwassene, € 5,00 per kind (jonger dan 16 jr).
Duur ongeveer 1 uur.

Aanmelden kan via info@puurbuitenzijn.nl (rechtstreeks per mail, of via het contactformulier op de site). Wees er snel bij, want vol is vol.
Na aanmelding krijg je exacte informatie over waar we verzamelen, geef je wel even aan welke dag je voorkeur heeft? Ik heb er zin in!