Mijn Blog

‘Kleine kriebeldiertjes en grote beesten’.
Natuurbelevingstochten voor de kids in de zomervakantie 2019

IMG_5677
liefbeestje

                  
Kampeerterrein Harskamperdennen organiseert samen met Jacques de Gruijter van ‘Puur Buiten Zijn’ voor  kinderen tussen de 4 en 10 jr  stoere struintochten rond het kampeerterrein.

Er zitten veel wilde dieren op de Veluwe, maar die laten zich overdag bijna nooit zien.
Zwijnen, herten, vossen, reeën en zelfs dassen. De beesten verstoppen zich overdag, maar hun sporen kun je altijd zien en die vertellen veel over het gedrag. Een pootafdruk in het zand, of een plukje vacht aan het prikkeldraad. We gaan ook een uilenbal pluizen op zoek naar botjes van muisjes!

En heb je wel ‘ns een grote boomstam omgerold. Daar zitten kriebeldiertjes onder. Eng of vies? Welnee, die zijn heel nuttig en grappig. Pissebedden lijken op kangoeroes (hûh? echt wel) en hoeveel pootjes heeft een duizendpoot, een miljoenenpoot dan?

Vind je het leuk om wat van de natuur te leren en hou je er ook van om lekker rond te struinen? Dan kan je mee op pad met Jacques. De tocht start vanaf het kampeerterrein, dus je blijft in de buurt. Je krijgt ook wat lekkers te drinken.

Wanneer precies en hoe laat?


Op woensdag 31 juli en op de woensdagen 7, 14 en 21 augustus om 10.30 uur.
De natuurtocht start bij de receptie en duurt ongeveer 1 uur.

Kosten:

€ 4,00 per kind, papa of mama mag ook best mee (1 euro per ouder).

Lijkt het je leuk en wil je mee?
Schrijf je dan in bij Jacques (06-42177190 bellen, appen of sms) doe het snel want de tochten zit zó vol (maximaal 15 kinderen) en wie het eerst komt…