Mijn Blog

‘Kleine kriebeldiertjes en grote beesten’.
Natuurbelevingstochten voor de kids tijdens de zomervakantie op de Harskamperdennen 

IMG_5677                  liefbeestje
Kampeerterrein Harskamperdennen organiseert samen met Jacques de Gruijter van ‘Puur Buiten Zijn’ voor  kinderen tussen de 4 en 12 jr  stoere struintochten rond het kampeerterrein.

Er zitten veel wilde dieren op de Veluwe, maar die laten zich overdag bijna nooit zien.
Zwijnen, herten, vossen, reeën en zelfs dassen. De beesten verstoppen zich overdag, maar hun sporen kun je altijd zien en die vertellen veel over het gedrag. Een pootafdruk in het zand, of een plukje vacht aan het prikkeldraad. We gaan ook uilenballen pluizen op zoek naar botjes van muisjes!

En heb je wel ‘ns een grote boomstam omgerold. Daar zitten kriebeldiertjes onder. Eng of vies? Welnee, die zijn heel nuttig en grappig. Pissebedden lijken op kangoeroes (hûh? echt wel) en hoeveel pootjes heeft een duizendpoot, een miljoenenpoot dan?

Vind je het leuk om wat van de natuur te leren en hou je er ook van om lekker rond te struinen? Dan kan je mee op pad met Jacques. De tocht start vanaf het kampeerterrein, dus je blijft in de buurt. Je krijgt ook wat lekkers te drinken.

Wanneer precies en hoe laat?

Op dinsdag 19 juli, dinsdag 26 juli en op vrijdag 19 augustus om 11.00 uur.
De  natuurtocht start om 11.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. Verzamelen bij de receptie.

Kosten:
€ 4,00 per kind, papa of mama mag ook best mee (1 euro per ouder).

Lijkt het je leuk en wil je mee?
Schrijf je dan in bij Jacques (bel, app of sms 06-42177190) doe het snel want de tochten zit zó vol (maximaal 15 kinderen) en wie het eerst komt…
Je kan je ook alvast per mail inschrijven (info@puurbuitenzijn.nl), maar niet op dag ervoor of de dag van de tocht zelf, want dan kan ik ze niet meer lezen, dan kan je telefonisch reserveren.