Mijn Blog

In het voorjaar en de zomer van 2016 organiseer ik in samenwerking met Boerderij Wolfslaar ‘kleine beestjestochten’ in de Natuurtuin.

Kijk maar ‘ns goed om je heen, til maar ‘ns oude tak van de grond en haal maar ‘ns een schepnetje door ’t water. Overal zijn kleine kriebelbeestjes. Soms zien er een beetje vies of eng uit, maar het valt allemaal wel mee hoor. Ze zijn vooral nuttig.

Op de woensdagen 16 maart, 23 maart, 8 juni en 13 juli en op de zondagen 3 april, 17 april,  29 mei en 24 juli zijn er tochten voor kinderen van 4 tot 10

lieveersbeestje mier luis
Kleine diertjes werken soms samen, zoals deze mieren, die de bladluis beschermen tegen het hongerige lieveheersbeestje. In ruil daarvoor krijgen de mieren ‘suikerwater’ van de luizen. Apart hé.

Heb je wel ‘ns een dode boomtak omgerold? Moet je ‘ns kijken wat daar allemaal onder vandaan kruipt. Torretjes, wormen, pissebedden. Die bodemdiertjes doen nuttig werk, want ze ruimen de resten van het hout en dode planten op.

Ook in het water wemelt het van de kleine beestjes. Waterkevertjes, slakjes en in het voorjaar ook kikkervisjesKIKKERVISJE
Wist je dat een kikkervisje eerst met kieuwen onder water ademt en daarna longen krijgt en boven water moet zijn om te kunnen ademen?

Wil je een keer mee struinen door De Natuurtuin van Boerderij Wolfslaar en meer te zien en te horen krijgen over de kleine beestjes en met een schepnetje zien wat je boven water haalt? Dat kan. Ik vind het leuk als je meegaat!

P1150898
Foto door Astrid van Steen

Alle tochten t.m. juni zijn uitgevoerd
Op woensdag 13 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur (nog veel plaatsen vrij)
Op zondag 24 juli van 10.30 uur tot 12.00 uur (nog veel plaatsen vrij)

Het kost 6 euro per kind. Een begeleider mag ook best mee (2 euro p.p.). Je krijgt na afloop een pakje fris.
Maximaal 15 kinderen, dus wees er snel bij!

Inschrijven kan via het contactformulier op de website of rechtstreeks per mail naar info@puurbuitenzijn.nl