Mijn Blog

Jawel, het afgelopen weekend was het zover. Ons gebruikelijke weekend met Hemelvaart op de Harskamperdennen stond nu in het teken van wild spotten met mijn nieuwe bedrijf .
’s Ochtends een wildwandeling om 05.15 uur, 11.00 uur de kinderspeurtocht en ’s avonds met de fiets om de schemering helemaal mee te pakken.
Ik had bof, want de woensdag van het vertrek regende het nog, dat betekende dus mooie verse sporen.
Snel de tent opgezet en affiches bij de receptie en de sanitaire ruimtes opgehangen. Vanaf onze tent kon ik potentiële klanten spotten, die mijn affiches lazen…

Ik kijk terug op een zeer geslaagd lang weekend. De avondtochten waren zelfs twee keer uitverkocht. Volop zwijnen, maar ook enkele herten en reeën gezien. Maar het gaat niet om mij. Mijn gasten hebben ze ook gezien, waarvan een aantal voor het eerst écht wild in hun natuurlijke omgeving. Ik heb genoten van druk fotograferende en enthousiaste gasten. Ook speurtochten met druk kwebbelende en struinende kids, die in de weer waren met torretjes en vooral mij volop verhalen vertelden waren superleuk.

IMG_5677

De beste herinnering aan dit weekend voor mij is de reactie van een meisje van een jaar of 14. Zij fietste de hele weg naast me en vertelde me dat ze het zó spannend vond.
Op een gegeven moment schrokken we van een zwijn op zo’n 10 meter bij ons vandaan. Met een luide knor rende het weg.
Het meisje zei toen tegen me: ‘Dit ga ik mijn leven lang niet meer vergeten’. En ik ook niet, dacht ik bij mezelf.

IMG_5708  IMG_5710