Mijn Blog

Bronsttijd op de Veluwe, Puur Buiten Zijn organiseert excursies eind september en begin oktober. vechtende herten

Mooi hé, strijdende edelherten in de kracht van hun leven. Het is zover, half september is de hertenbronst begonnen en is het imposante burlen te horen op De Veluwe. Het is de tijd dat de mannen de macho uit gaan hangen en gaan zorgen voor het nageslacht. Dit gebeurt op slechts een beperkt aantal plekken waar de hindes zich vanuit de wijde omgeving verzamelen en de mannen naartoe trekken.
Puur Buiten Zijn organiseert eind september en in de eerste week van oktober een aantal excursies voor de liefhebbers van dit jaarlijks terugkerend oer-verschijnsel. Als je eenmaal een edelhert hebt horen burlen, dan vergeet je dat je leven niet meer. Ik wil je niet alleen het burlen laten meemaken, ik ga ook gericht met je op zoek naar zwijnen.
Garanties op het zien van wild kan ik je helaas niet bieden, het immers wild en niet tam. Spanning, avontuur en uitleg van een bevlogen gids heb je zeker. En mijn ervaringen met het opsporen van het wild zijn goed!
Natuurlijk krijg je ook een borrel, koffie, thee of fris.

De tochten duren circa 2 uur en starten om 18.00 uur.
Kosten: 20 euro per persoon, kinderen (tussen 10 en 16 jaar) 15 euro per kind

Wanneer gaan we:

Donderdag 24 september (Midden Veluwe)
Vrijdag 25 september (Midden Veluwe)
Zaterdag 26 september (Deelerwoud, vlakbij NP De Hoge Veluwe) Sorry, al volgeboekt
Zondag 27 september (Midden Veluwe), Volgeboekt
Donderdag 1 oktober (Midden Veluwe)
Zaterdag 3 oktober (Midden Veluwe)

Inschrijven kan via het contactformulier op de site, via info@puurbuitenzijn.nl. Uiteraard kan je ook bellen voor meer info 06-42177190.
Na inschrijving volgt meer informatie.