Mijn Blog

vechtende herten

Bronsttijd op de Veluwe, Puur Buiten Zijn organiseert op 29 september ’n excursie naar dit fantastische fenomeen.

Mooi hé, strijdende edelherten in de kracht van hun leven. Het is zover, half september begint de is de bronst van de edelherten en is het imposante burlen te horen op De Veluwe. Het is de tijd dat de mannen de macho uit gaan hangen en gaan zorgen voor het nageslacht. Dit gebeurt op slechts een beperkt aantal plekken waar de hindes zich vanuit de wijde omgeving verzamelen en de mannen naartoe trekken.
Puur Buiten Zijn organiseert op zondag 29 september ’n excursie voor de liefhebbers van dit jaarlijks terugkerend oer-verschijnsel. Als je eenmaal een edelhert hebt horen burlen, dan vergeet je dat je leven niet meer. Ik wil je niet alleen het burlen laten meemaken, ik ga ook gericht met je op zoek naar zwijnen.
Garanties op het zien en horen van wild kan ik je helaas niet bieden, het immers wild en niet tam. Spanning, avontuur en uitleg van een bevlogen gids heb je zeker. En mijn ervaringen met het opsporen van het wild zijn goed!
Natuurlijk krijg je ook een borrel, koffie, thee of fris.

De tocht duurt circa 2 uur en start om 18.00 uur.
Kosten: 20 euro per persoon, kinderen (tussen 10 en 16 jaar) 15 euro per kind.

Inschrijven kan via het contactformulier op de site of via info@puurbuitenzijn.nl. Uiteraard kan je ook bellen voor meer info 06-42177190.
Na inschrijving volgt meer informatie.